Nederlands
Čeština
Dansk
Deutsch
English
Español
Français
Italiano
Polski
Choose a language Choose a language
nl FAQ en Download Vragen over de bestelling

Zo bestelt u een registratie voor een LEZ in België

De benodigde gegevens voor de uitgave en verzenden van een Green-Zones REG-certificate
Als Green-Zones de registratie voor Belgische LEZ milieuzones als een dienst overneemt, dan zijn de volgende gegevens vereist:

Voornaam, achternaam, straat, huisnummer, postcode, woonplaats en land. Daarnaast is het kentekenbewijs van het voertuig met een eventueel bewijs van de euroklasse, uw e-mailadres, het kenteken van het voertuig, de datum van toelating van het voertuig en het type voertuig nodig (personenauto, vrachtwagen, bedrijfsvoertuig, bus).
Het kentekenbewijs kan bij de bestelling worden geüpload, maar het is ook mogelijk om deze direct per e-mail of fax aan Green-Zones te sturen (adres zie contact).
Optioneel en afhankelijk van de desbetreffende LEZ-zone en zijn regels is de opgave van de periode waarin het voertuig in de LEZ-zone rijdt nodig.

Opmerking: dit betreft alleen buitenlandse voertuigen. Een uitzondering hiervoor zijn Nederlandse voertuigen. Deze staan al in de Vlaamse en Brusselse databank.

Betaling en levering van het Belgische REG-certificate
De betaling van de dienst van registratie van een voertuig voor een Belgische LEZ en de aankoop van een eventueel noodzakelijk milieuticket in de vorm van een REG-certificate is mogelijk met creditcard of door vooruitbetaling. Bij een vooruitbetaling duurt de registratie van een milieusticker (met of zonder milieuticket) iets langer. Voor een snelle registratie zijn onze express opties beschikbaar (zie infovak).

De rekening voor de service van de registratie en het verkrijgen van een eventueel noodzakelijk milieuticket krijgt u in de vorm van een individueel REG-Certificate per e-mail in een PDF-bestand toegestuurd.

Wanneer u uw individueel REG-Certificate voor meer overzicht wilt bewaren (van wanneer tot wanneer het binnenrijden in welke LEZ-zone met welk kenteken is toegestaan), kunt u het REG-Certificate pringen en in het dashboardkastje van uw voertuig bewaren.

Hier kunt u de registratiedienst voor de milieuzones in België bestellen