Dit is de Green-Zones app!

Waar bevinden zich de milieuzones? Welk rijverbod geldt met welk type voertuig op welke dagen? Welke milieustickers zijn er en hoe kan ik deze bestellen?

Het kopen van een Franse, Duitse, Oostenrijkse, Deense of andere Europese milieusticker helpt vaak niet alleen. Bepalend is in veel gevallen de kennis over welke milieusticker, welke kleur of klasse een vignet/milieusticker in een nationale milieuzone mag rijden. Ook is het relevant op welke dagen en tijdstippen welke van de tot 17 verschillende type voertuigen een inrijverbod in een permanente of weersafhankelijke, tijdelijke milieuzone hebben.
Om deze vragen te kunnen beantwoorden is er een informatieservice nodig, die door de Green-Zones app beschikbaar wordt gesteld.

Smartphone EN
Smartphone EN
Smartphone EN
Smartphone EN

De eisen aan het goederen- en handelsverkeer en het toeristische bus- en individuele verkeer in Europa

In de regel hebben transportbedrijven, maar heeft ook het toeristische bus- en individuele verkeer bij het plannen van hun route door en om de milieuzones heen vaak de volgende vragen:

 • Welk voertuigtype met welk type aandrijving krijgt bij welke datum van registratie welk vignet/welke milieusticker?
 • Welk vignet/welke milieusticker geldt in welk land en welke voertuigen mogen in welke milieuzones met of zonder vignet op welke tijdstippen rijden?
 • Welke vignetten/milieustickers gelden bij welk weer in welke zone en welke nationale en lokale uitzonderlijke regelingen gelden in Europese milieuzones?
 • Hoe kunnen de verschillende regels over het binnenrijden van de milieuzone in de taal van het betreffende land in acht genomen worden en hoe zijn grenzen en milieuzones te herkennen wanneer deze niet duidelijk gemarkeerd zijn?
 • Wanneer en op welke wijze zullen de regels van een ZPA- en ZCR-milieuzone voor een bepaalde tijd of langdurig verscherpt worden en hoe kunnen tijdelijke rijverboden op wegen en autosnelwegen op korte termijn in Europa worden herkend?
 • Hoe kan een mogelijk permanent of tijdelijk dieselrijverbod of een voor dieselvoertuigen verboden zone op tijd worden herkend?
 • Hoe kunnen de geografische kenmerken van de bestaande milieuzones worden herkend en hoe kan de informatie omtrent nieuwe milieuzones in Europa in acht genomen worden?
 • Hoe, waar en op welk tijdstip kunnen milieuzones worden omreden en in welke landen en milieuzones gelden welke boetes bij het negeren van de regelingen?

Om antwoorden op de eerder genoemde vragen te krijgen en bovendien de actuele status van elke milieuzone en vanaf 20.00 uur ook voor de volgende reisdag te weten te komen, is de Green-Zones App nodig. Deze stelt gebruikers de essentiële gegevens van alle milieuzones die een milieusticker verlangen ter beschikking en maakt reizigers onafhankelijk van de lokale informatiebronnen in de taal van het betreffende land.

Tablet EN
Tablet EN
Tablet EN
Tablet EN

Hoe de Green-Zones App werkt

De Green-Zones App kijkt in de Green-Zones database van de betreffende nationale en lokale regelingen en houdt rekening met updates omtrent rijverboden en langdurige weigeringen van daarvoor geldige milieustickers en vignetten in een milieuzone.

In het geval van de ZPA- en ZCR-milieuzones in Frankrijk worden bovendien de dagelijkse statusmeldingen van de lokale Franse autoriteiten van de database overgenomen die eventuele van het weer afhankelijke beperkingen en uitsluitingen voor de betreffende en volgende dag tot gevolg kunnen hebben.

In het geval van een permanente of tijdelijke afsluiting voor bepaalde kleuren milieustickers in andere landen maar ook de eventuele invoering van dieselverbodszones in Duitsland geeft de Green-Zones database dagelijks actuele informatie door.

Smartphone EN
Smartphone EN
Smartphone EN
Smartphone EN

De hoofdfuncties van de Green-Zones App

De belangrijkste hoofdfuncties van de Green-Zones App zijn:

 • Een gedetailleerde weergave van alle regels en uitzonderingen van elke milieuzone in Europa waarvoor een met kosten verbonden milieusticker of vignet noodzakelijk is
 • Een gedetailleerde weergave van alle beschikbare milieustickers en vignetten die in Europa aangeschaft kunnen worden en welke voertuigtypen en EU-normen met welke registratiedata deze kunnen verkrijgen
 • Een op geografische gegevens gebaseerd kaartsysteem, die de grenzen van de betreffende milieuzone in vorm van beeldgegevens en een interactieve zoommogelijkheid aantoont (In de app op de websites van Green-Zones vanaf 03-07-2017 beschikbaar. Voor Android vanaf 17-07-2017 beschikbaar. Voor iOS vanaf 01-08-2017 beschikbaar.)
 • Het dagelijks inspelen op statusmeldingen van de lokale milieu-instanties van een milieuzone om de bevoegdheden voor het binnenrijden hiervan voor de volgende dag vast te leggen
 • Het tonen van tot 5 waarschuwingsfases van vervuilingsalarmen, om een rijverbod voor bepaalde Franse milieuzones en Crit’Air vignetten op de dagen ervoor op tijd te kunnen herkennen.
 • Een makkelijke bestelmogelijkheid van alle Europese milieustickers/vignetten via de Green-Zones app
Tablet EN
Tablet EN
Tablet EN
Tablet EN

Wie kan wanneer in welke omvang de Green-Zones app gebruiken?

Het gebruik van de Green-Zones app wordt op duur voor smartphone en op de computer gratis aangeboden aan alle geïnteresseerden.
Bijkomende functies kunnen eventueel in de toekomst in de app tegen een vergoeding worden aangeboden.
Voor kopers van milieustickers/vignetten bij Green-Zones zullen bijkomende functies in een update gratis zijn. Als zo'n update met bijkomende functies beschikbaar is, zal dit aan klanten van Green-Zones met hulp van een code beschikbaar worden gesteld.

Vanaf 03-07-2017 is de Green-Zones app beschikbaar en kan deze als web app of op smartphones worden gebruikt!

De Green-Zones app kan vanaf 03-07-2017 met alle functies op de websites van Green-Zones, Crit’Air, EcoSticker, milieusticker en Pickerl sticker in de 5 talen Duits, Engels, Frans, Spaans, Pools op de computer worden gebruikt.

Vanaf 14.07.2017 is de Green-Zones app voor Android in de Play Store beschikbaar om te downloaden. Voor iOS is de Green-Zones app vermoedelijk 11.09.2017 in de App Store beschikbaar om te downloaden.

Smartphone DE
Smartphone DE
Smartphone EN
Smartphone EN